Over de Burning Baarch

Voorstellen

Mijn naam is Folkert Beetstra en negen jaar geleden ben ik begonnen met De Burning Baarch. Wat ooit begon als een hobby is uitgegroeid tot cateringservice en foodtruck voor bruiloften, bedrijfsfeesten en festivals. Graag wilde ik ervaren of het ondernemerschap iets voor mij zou zijn en besloot mijn passie voor barbecueën en koken op open vuur, naast mijn reguliere werk, in de weekenden te volgen. Al snel kwamen er meer en meer aanvragen wat uiteindelijk leidde naar het moment om vol voor deze passie te gaan. Samen met een team van vaste oproep krachten zetten we ons enthousiast in voor het verzorgen van de catering op bruiloften, bedrijfsfeesten, partijen en evenementen. We creëren nieuwe gerechten en menu’s en zoeken de mogelijkheden op wat BBQ allemaal te bieden heeft.

De Burning Baarch is een ambachtelijke cateraar die is ontstaan uit onze liefde voor koken op open vuur. Onze gerechten worden bereid op hout- en houtskool gestookte smokers en grills, waarbij we gebruik maken van de beste natuurlijke en lokale producten en ingrediënten. Smaak, geur en beleving komen samen in onze gerechten, die van begin tot eind vers worden bereid.

Leuk

Het leukste is de samenwerking en contacten met anderen in combinatie met de voortdurende ontwikkeling binnen het BBQ vakgebied. In deze moet je denken aan het uitproberen van nieuwe recepten, leren van- en beter worden in verschillende bereidingstechnieken tot het organiseren van ons eigen BBQ-festival; SMOOK!. Dit alles in samenwerking met het eigen team, collega ondernemers en betrokken leveranciers. 1 en 1 = 3 zeg maar.

Lokaal en logisch

Waar mogelijk streven we naar lokale samenwerkingen. We werken het liefst samen met de slager, groenteboer en bakker om de hoek, net zoals vroeger. We geloven in duurzame en langdurige relaties en kijken eerst in de achtertuin voordat we naar iets verderop gaan. We letten dus op de herkomst van onze producten. Waar komt het vandaan? Hoe is het geproduceerd? We streven altijd naar logische keuzes. Natuurlijk begrijpen we dat sommige ingrediënten niet lokaal verkrijgbaar zijn en in zulke gevallen kijken we verder en proberen we een balans te vinden. We streven naar 80% lokale ingrediënten en 20% van iets verder weg.

Ervaring

Bij De Burning Baarch hebben we een schat aan ervaring in het verzorgen van catering op bruiloften, bedrijfsfeesten en festivals. We hebben al vele gelukkige bruidsparen, enthousiaste bedrijfseigenaren en gepassioneerde eventorganisatoren geholpen bij het creëren van een onvergetelijke culinaire beleving. Onze ervaring en betrouwbare aanpak heeft ons geholpen om een sterke reputatie op te bouwen. We zijn trots op de positieve feedback die we ontvangen en de relaties welke we door de jaren heen hebben opgebouwd.

Neem contact met ons op en ontdek hoe De Burning Baarch jouw feest of evenement naar een hoger niveau kan tillen. We kijken ernaar uit om de catering voor je te morgen verzorgen!

  Neem contact op via Whatsapp, telefoonnummer 06-18092811 of vul onderstaand formuler in.

  PARTNERS WAAR WE MEE SAMENWERKEN

  • Brouwerij Grutte Pier
  • De Koperen Tuin
  • Pollepleats
  • Stadsboerderij Sibbe
  • De Molkfabryk

  FESTIVALS EN EVENTS WAAR WE STAAN

  • Noorderzon
  • Welcome tot he Village
  • Grasnapolsky
  • Bierfestival Leeuwarden
  • Kerstmarkt Blokhuispoort
  Dion Vink
  Dion Vink
  27 Mei 2024
  Wij hebben de Burning Baarch laten komen op onze bruiloft. Het eten was echt heerlijk, de Pulled Pork was niet aan te slepen, de zalm boterzacht (smolt zo op je tong). Een absolute aanrader om als cateraar in te huren!
  Marianne Van woerden
  Marianne Van woerden
  27 Mei 2024
  Wat 'n feestje om de bbq door Burning Baarch te laten verzorgen. Het pensioen van onze collega kon heerlijk van start gaan zo.
  Nat Koopal
  Nat Koopal
  17 Mei 2024
  Folkert verzorgde afgelopen vrijdag het diner op onze bruiloft. Het was zó lekker. Ongelooflijk. Iedereen was enthousiast over hoe geweldig het eten was. Hij heeft alles zelf gemaakt. Het vlees was tot in de perfectie bereid en de bijgerechten waren ook erg lekker. Vooral het Friese dessert maakte indruk op onze Deense gasten. Mochten wij ooit nog eens in de situatie komen waarbij wij catering nodig hebben voor een evenement, dan zullen wij zeker weer contact met hem opnemen. De verscheidenheid aan gerechten die op het menu staan, is een koopje voor de prijs. Bonus is hoe vriendelijk en flexibel hij ook is (dieetbeperkingen, menu-opties wijzigen/beslissen, enz.). Wij hadden best wel veel eten over. Dat had Folkert mooi voor ons ingepakt om naar huis mee te nemen. 10/10!!
  Salomo Petrus
  Salomo Petrus
  1 Mei 2024
  Zeer professionele BBQ specialist. Het eten en de service was top! Echt een aanrader.
  Lisette Hobma
  Lisette Hobma
  1 Mei 2024
  Lieve Folkert! Het eten was zoals verwacht geweldig ! De proeverij heeft ons nog meer inkijk gegeven in wat voor lekkers jij allemaal kan maken! Het was fantastisch ! Folkert bedankt dat ook op koningsdag jij tijd voor ons hebt gemaakt ! Lieve groeten Raymon & Lisette ( over 12.5 jaar weten wij jou te vinden ;) )
  Lisanne Kooreman
  Lisanne Kooreman
  26 April 2024
  Top! Het is altijd fijn samenwerken met Folkert en het eten is heerlijk. Ik kan de Burning Baarch zeker aanbevelen.
  E. K
  E. K
  12 April 2024
  Prettige communicatie en heerlijk eten! Aanrader.
  M van der Steege
  M van der Steege
  7 April 2024
  De kwaliteit van het eten was geweldig en de opties meer dan voldoende. Folkert is zorgvuldig en snel in de communicatie. Aanrader!
  Monica Ravenstijn
  Monica Ravenstijn
  19 Januari 2024
  De Burning Baarch verzorgde tijdens onze bruiloft afgelopen weekend een fantastische winterse shared dining BBQ. Al vroeg was Folkert aanwezig om het vuur aan te maken en de eerste stukken vlees erboven te hangen. Onze gasten vonden het prachtig om af en toe een kijkje te nemen bij de enorme barbecue. Het eten was fantastisch! We hadden een prachtig menu van diverse stukken vlees en vis, allen bereid boven de BBQ. En ook de bijgerechten kwamen van de vuur. Voor de vegetariërs was er ook voldoende lekkers. De communicatie was vanaf het begin direct snel en soepel. Wij waren ontzettend blij de de Burning Baarch op onze bruiloft was!
  Lisa Boomgaard
  Lisa Boomgaard
  28 November 2023
  Folkert ingehuurd voor 40 personen voor onze bruiloft. Eten was super lekker en wordt ook rekening gehouden met dieet-/allergiewensen. Vooraf contact gehad welke mogelijkheden er zijn waardoor wij hier geen zorgen over hoefde te maken. Folkert heeft het allemaal goed geregeld. Kortom: communicatie en eten was top!